Instrukcje usuwania danych
PostNexa firmy ALTINKEY · Ostatnia aktualizacja: 2026-11-09
Usuwanie połączonego konta społecznościowego
- Należy zalogować się w PostNexa i otworzyć swój projekt → Ustawienia projektu.
- W sekcji Połączenia z platformami należy nacisnąć Rozłącz obok platformy (Facebook, Instagram, Threads, TikTok, LinkedIn, X lub Telegram).
- Przechowywane tokeny dostępu i identyfikatory kont zostają usunięte natychmiast i trwale.
Użytkownik może również cofnąć dostęp aplikacji PostNexa po stronie platformy, na przykład: Facebook: Ustawienia i prywatność → Ustawienia → Integracje biznesowe (lub Aplikacje i witryny); Instagram: Ustawienia → Uprawnienia witryn → Aplikacje i witryny; Threads: Ustawienia → Więcej ustawień → Uprawnienia witryn; TikTok: Ustawienia i prywatność → Bezpieczeństwo i uprawnienia → Uprawnienia aplikacji i usług; LinkedIn: Ustawienia i prywatność → Prywatność danych → Dozwolone usługi; X: Ustawienia i prywatność → Bezpieczeństwo i dostęp do konta → Aplikacje i sesje → Połączone aplikacje; Telegram: należy usunąć bota z grona administratorów kanału lub unieważnić jego token w @BotFather. Po cofnięciu dostępu przechowywane przez nas tokeny przestają działać; rozłączenie w PostNexa dodatkowo je usuwa.
Usuwanie całego konta
- Należy się zalogować → Ustawienia konta → Strefa niebezpieczna → Usuń konto.
- Zanim cokolwiek zostanie usunięte, Użytkownikowi przedstawiana jest informacja o tym, co stanie się z niewykorzystanymi tokenami (zostają zamrożone) oraz z ewentualnym długiem (pozostaje powiązany z numerem Użytkownika), a Użytkownik jest proszony o zaakceptowanie każdego punktu.
- Powoduje to usunięcie profilu Użytkownika i odłączenie jego danych od Usługi; zaszyfrowane tokeny platform należące do projektów Użytkownika zostają usunięte.
- Faktury wystawione Użytkownikowi oraz zapisane z nimi dowody jego kraju są przechowywane przez okres wymagany przez prawo podatkowe, jak wyjaśnia nasza Polityka prywatności.
Usuwanie za pośrednictwem poczty e-mail
Jeżeli Użytkownik nie może się zalogować, powinien wysłać z adresu e-mail lub numeru WhatsApp powiązanego z jego kontem żądanie usunięcia na adres support@postnexa.io. Potwierdzamy wykonanie w ciągu 30 dni. Pod tym samym adresem obsługiwane są żądania usunięcia z listy oczekujących.

